Patient- och klientombudsman: Ledig tjänst att söka

två händer som håller i varsin pusselbit

Vår kollega går vidare till nya utmaningar och därför lediganslår Ålands ombudsmannamyndighet tjänsten som ordinarie patient- och klientombudsman med start 1 november 2024 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad vid myndighetens kontor på Elverksgatan 10 i Mariehamn (kvarter iTiden).

Ålands ombudsmannamyndighet är en oberoende myndighet som är administrativt underställd Ålands landskapsregering. Myndigheten har som uppgift att främja och trygga jämställdhet, jämlikhet och förhindra diskriminering, främja barns rättigheter, trygga och främja rättigheter för klienter i socialvården och patienter i hälso- och sjukvården samt konsumentrådgivning. Myndigheten utövar sedan januari 2024 även tillsyn av offentlig upphandling i landskapet. För närvarande finns fyra tjänster vid myndigheten.

Vi söker dig som vill arbeta för att stötta personer som behöver hjälp att få sina rättigheter tillgodosedda. Du känner starkt för mänskliga rättigheter och allas lika värde och är van att bemöta människor med varierande bakgrund professionellt, sakligt och vänligt. Du är en person som inger förtroende och har självklart hög integritet. Du har en högskoleexamen med lämplig inriktning och har tidigare arbetat med frågor som rör socialvård, hälso- och sjukvård eller liknande.  Du är van att arbeta med juridiska frågeställningar samt bekväm med att arbeta självständigt, ta dig an utmaningar och egna initiativ. Du är en god och lyhörd lyssnare och är van att formulera dig klart både i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder en självständig, varierad, utvecklande och utmanande tjänst som patient- och klientombudsman. Tjänsten omfattar rådgivning om rättigheter per telefon, e-post och personliga möten, samt informationsverksamhet både genom möten och skrift. Förutom dagliga samtal och möten med patienter och klienter så innebär tjänsten kontakter med yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, kommunala verksamheter, andra myndigheter, intresseorganisationer och föreningar. Arbetet omfattar även aktivt samarbete i det pågående utvecklingsarbetet vid Ålands ombudsmannamyndighet. Det ingår även i tjänsten att bidra till myndighetens arbete med utlåtanden, remissvar, bistå vid framtagande av rapporter och rekommendationer samt vara med och handleda högskolepraktikanter i samarbete med kollegor. Myndigheten är liten och arbetsuppgifter inom ramen för verksamheten utöver det som framgår ovan kan bli aktuella vid behov.

Tjänstens uppgifter

  • trygga och främja klientens ställning inom socialvården enligt 2 kap 5 § landskapslag (2014:33) om Ålands ombudsmannamyndighet
  • trygga och främja patientens ställning och rättigheter inom hälso- och sjukvården enligt 2 kap 6 § landskapslag (2014:33) om Ålands ombudsmannamyndighet
  • bistå, ge råd och informera om patienters och klienters rättigheter,
  • tillämpa bestämmelser om klienters och patienters rättigheter
  • handha andra av förman anvisade uppgifter som hör till verksamhetsområdet.
  • Enligt 3 kap. 14 § ombudsmannalagen på förordnande av sina övriga uppgifter sköta myndighetschefens uppgifter. [För närvarande är diskriminerings- och barnombudsmannen förordnad myndighetschef (1.11.2022-31.10.2026).]

Kompetensprofil

Behörighetskrav:            

  • Examen avlagd vid högskola eller universitet som är erkända av en nationell utbildningsmyndighet. Examen ska ha en för tjänsten lämplig inriktning.

Meriterande:    

  • Arbetserfarenhet från socialvård, hälso- och sjukvård eller liknande
  • Insikter i juridik (arbetat med juridiska frågeställningar)
  • Vana att arbeta självständigt och ta egna initiativ
  • God social förmåga, beprövad integritet och gott bemötande
  • God kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet av skrivarbete (utredningar, utlåtanden, rapporter, etc)
  • Erfaren IT-användare (inkl. webb, digitala system)
  • Kunskap om det åländska samhället

Första urvalet görs på basen av dokumenterade kunskaper och erfarenheter utifrån punkterna ovan.

Andra urvalet görs vid intervjutillfället där vi även lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Villkor

Arbetstid : Kansliarbetstid, heltidsarbete. Arbetsplatsen tillämpar flextid.

Tillträde: 1 november 2024 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders prövotid. 

Lön: Grundlön 4119,74 euro per månad, med alla erfarenhetstillägg 4737,70 euro per månad.

Landskapets tjänstekollektivavtal tillämpas, www.regeringen.ax/arbete-pension/kollektivavtal

Arbetsplatsen erbjuder subventionerad friskvård, kostnadsfri sjukvård på allmänläkarnivå, flextid samt arbetshandledning.

Ansökan

Personligt brev och CV skall vara Ålands ombudsmannamyndighet tillhanda senast 1 oktober 2024. Ansökan sänder du till: info@ombudsman.ax

Intervjuer: Intervjuer för utvalda kandidater planeras preliminärt 9 oktober i Mariehamn.

Mer information om tjänsten fås från:

Myndighetschef Johanna Fogelström-Duns, telefon 018-25565
Myndighetsjurist Henrik Jensen, telefon 018-25553